cheek to cheek

by

uit de sloot
NL | eend | kroos
EN | duck | cherry plum

Krozen worden ook wel kerspruim genoemd: het vruchtvlees doet denken aan een pruim, het uiterlijk aan een kers. Een ‘vergeten’ steenvrucht (er is nog maar één krozenboomgaard in Nederland met ongeveer 100 krozenbomen) met, afhankelijk van de variëteit, friszoet sap en een heel eigen smaak en aroma. Het vruchtvlees zit tamelijk vast aan de steen, de schil is dun en strak. Deze coulis is gemaakt van de ‘Czaar Peter’ kroos.

deux cheveaux (premier cheval)
NL | paard (onglet) | karnemelk | nigella
EN | horse (hanger steak) | buttermilk | nigella

alghe asparagi
NL | groene asperges | mascarpone | zeewier
EN | green asparagus |mascarpone | seaweed

sopa de vieiras (Kahlo . Mexican fine dining)
NL | coquille | tomaat | koreander
EN | scallop | tomato | cilantro

nutty tatties
NL | hazelnoot | aardappel | koffie | caciottona di capra al fieno
EN | hazelnut | potato | coffee | caciottona di capra al fieno

cheek to cheek
NL | varken (wang en poot) | polenta | reine claude d’oullins | hop
EN | pork (cheek and trotter) | polenta | green (reine claude) plum | hop

De Reine Claude in dit gerecht is een Haarlemse variant, geplukt uit de tuin van de Lievegoed De Borgstichting in Schalkwijk. De Borgstichting is een antroposofische therapeutische werkgemeenschap voor behandeling van mensen met psychiatrische problemen.

zeitgeist
NL | stilton | framboos | bleekselderij
EN | stilton | raspberry | celery

tot im schwarzwald (aus der reihe tatort)
NL | chocolade | meikers | wodka
EN | chocolate | cherry | wodka

Een bijzondere culinaire ervaring: 'op T. gaan’.
Gastronomisch lunchen bij een klein maar fijn
'haute cuisine' thuisrestaurant in Haarlem.