De Schrik der Zeven Zeeën

by

caballero
paard | queso fresco | goudbes
aan de rand
cava
druivensoort | macabeo/viura, parellada en xarel-lo
wijnhuis | Eudald Massana Noya

yin yang asparagus
asperge | lardo | bergamot
aan de rand
druivensoort | riesling
oogstjaar | 2016
wijnhuis | Klaus Meyer
wijnmaker | Marius Meyer

kreeftskeerkring
kreeft | biet | knoflook
aan de rand
druivensoort | grauer burgunder
oogstjaar | 2016
wijnhuis | Kranz
wijnmaker | Boris Kranz

malako melitzana
aubergine | feta | waterkers
aan de rand
druivensoort | assyrtiko
oogstjaar | 2016
wijnhuis | Gaia

mesclumo
aardappel | mesclun | hazelnoot
aan de rand
druivensoort | cirò
oogstjaar | 2016
wijnhuis | Cantine de Luca

goulash

de schrik der zeven zeeën
lamprei | prei | brood
aan de rand
wijn | Les Chemins de Peyrou
wijnstreek | Bordeaux
duivensoort | merlot
oogstjaar | 2015
wijnhuis | Château Peyrou
wijnmaker | Catherine Papon-Nouvel

Klassieke streekgerechten staan zelden op de kaart bij T., maar in dit geval maakten we graag een uitzondering. Lamproie à la Bordelaise is namelijk niet alleen heel smakelijk, maar ook behoorlijk spectaculair wat de bereiding betreft. De lampreien (zeeprikken) worden uit Frankrijk naar Nederland vervoerd, hier gedood waarbij het bloed wordt opgevangen om later de saus mee af te maken. De stooftijd kan oplopen tot wel 10 uur of meer. Traditioneel geserveerd met prei en stokbrood ingewreven met knoflook.

zeitgeist
stilton | framboos | selderij
aan de rand
wijn | Le Propriétaire
wijnstreek | Limoux
druivensoort | mauzac
wijnhuis | Sieur d’Arques
wijnmaker | Jean laverivière

ricotta vestita
ricotta | duindoorn | amandel
aan de rand
thee | October Revelation
melange | zwarte thee uit China en Sri Lanka essentiële oliën van bergamot, limoen, zoete citroen, zoete sinaasappel, mandarijn, clementine, grapefruit, stukjes citroenschil en korenbloem
theehuis | Maison Theodor

Een bijzondere culinaire ervaring: 'op T. gaan’.
Gastronomisch lunchen bij een klein maar fijn
'haute cuisine' thuisrestaurant in Haarlem.