tot im schwarzwald

by

amuse
NL | 1. boudin noir | duindoorn | lavendel
2. doperwt | mandarijn | herik
EN | 1. french blood sausage | buckthorn | lavender
2. garden pea | tangerine | charlock

deux cheveaux (premier cheval)
NL | onglet | rauwmelkse kefir | nigella
EN | hanger steak | raw milk kefir | nigella

Kefir is een gefermenteerde melkdrank die zijn oorsprong vindt in de Kaukasus. Het wordt gemaakt van verschillende melkzuurbacteriën en gisten. Van origine wordt het gemaakt van kefirkorrels. Dit zijn clusters van levende micro-organismen, caseïne en een oplosbare voedingsvezel genaamd kefiran. Deze korrels kunnen bij goede verzorging een leven lang meegaan.
bron: Raw Milk Company

corderitos en el prado
NL | tomatillo | mais | lam | koreander
EN | tomatillo | corn | lamb | cilantro

Dit gerecht hebben we geleend van ons Mexicaanse thuisrestaurant Kahlo .

nutty tatties
NL | hazelnoot | aardappel | pecorino | koffie
EN | hazelnut | potato | pecorino | coffee

beet 007
NL | biet | oesterzwam | nagelkruid
EN | beet | oyster mushroom | avens

cerdo comienda una nuez
NL | iberico | walnoot | knoflook | capucijners | zeewier | boekweit
EN | iberico | walnut | garlic | marrowfat pea | seaweed | buckwheat

saudações de vila chã
NL | queijo de Ovelha Curado Amanteigado | kweepeer | olijf | bleekselderij
EN | queijo de Ovelha Curado Amanteigado | quince | olive | celery

tot im schwarzwald (aus der reihe tatort)
NL | panna cotta | cacao | kers | ghost pepper
EN | panna cotta | cocoa | cherry | ghost pepper

In dit gerecht gebruikten we Frühe Rote Meckenheimer kersen. Deze kers is vroeg in het seizoen rijp, vandaar ‘Frühe’ in de naam. Dit oude kersenras van hoogstambomen is opgenomen in de Ark van de Smaak van Slow Food Nederland.

Een bijzondere culinaire ervaring: 'op T. gaan’.
Gastronomisch lunchen bij een klein maar fijn
'haute cuisine' thuisrestaurant in Haarlem.